Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Κίνα: Αιωνόβια με κέρατο...


Μπορεί σίγουρα να καταταγεί στις σελίδες με τα παράξενα της ζωής . Μια αιωνόβια από την Κίνα έχει καταπλήξει συγγενείς και φίλους και έχει κεντρίσει το διεθνές ενδιαφέρον, καθώς ένα κέρατο φύτρωσε στο μέτωπο της.
Η ηλικίας 101 ετών Zhang Ruifang, που ζει στο χωριό Linlou της περιοχής Henan στην Κίνα, διαπίστωσε το 2009 ότι στο αριστερό μέρος του μέτωπο της, έχει φυτρώσει ένα κέρατο...

Αν και αρχικά η ίδια δεν έδωσε σημασία, διαπίστωσε όμως το κέρατο μεγαλώνει και σήμερα έχει μήκος έξι εκατοστών

Σύμφωνα με τους ειδικούς το κέρατο πιθανότατα αποτελείται από κερατίνη, από την ίδια ουσία δηλαδή που αποτελούνται τα ανθρώπινα νύχια.

Συνήθως, τέτοιου είδους φαινόμενα εμφανίζονται σε πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους και τις περισσότερες φορές τα κέρατα είναι πολύ μικρά.

Υπάρχουν, βέβαια, καταγεγραμμένες περιπτώσεις όπου το μήκος τους ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό των συνηθισμένων κεράτων!

Όμως ο εφιάλτης για την ηλικιωμένη Zhang, ξαναζωντανεύει καθώς ένα δεύτερο κέρατο αρχίζει και αναπτύσσεται στο δεξί μέρος του μετώπου της…

Πόλεμος στο ''φακελάκι'' από νοσοκομειακούς γιατρούς


"Πόλεμο" στο φακελάκι κήρυξε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) η οποία άρχισε να διανέμει αφίσα στην οποία αναγράφεται «Φίλε συμπολίτη αν σου ζητήσουν φακελάκι δώσε ένα άδειο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Δημήτρη Βαρνάβα η αφίσα μέχρι την Παρασκευή (22/10), θα έχει διανεμηθεί σε όλες τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Ιατρών της χώρας προκειμένου να αναρτηθεί σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας .

«Η αφίσα αυτή αποτελεί συμβολή στην ενημέρωση των πολιτών ώστε να πάψουν να συμμετέχουν σε αυτό το άθλιο παιχνίδι που προσβάλει την κοινωνία μας και αποψιλώνει το σύστημα υγείας από πόρους οι οποίοι θα μπορούσαν να βελτιώσουν την υλικοτεχνική υποδομή, τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό και τις αποδοχές των εργαζομένων στο ΕΣΥ» επισημαίνει ο κ Βαρνάβας.

«Σίγουρα το φακελάκι είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα αλλά δεν είναι το μόνο που υπάρχει στα δημόσια νοσοκομεία , τα οποία είναι υπό διάλυση» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ Στρατής Πλωμαρίτης αναφέροντας ότι δεν έχει παραλάβει ακόμη την αφίσα που διανέμει η ΟΕΓΝΕ.

«Ακόμη και αν δεν παραλάβουμε την αφίσα είμαστε διατεθειμένοι να βγάλουμε και εμείς μια με την οποία θα εκφράζουμε την αντίθεσή μας όχι μόνο στο φακελάκι αλλά και στον αποκλεισμό των πολιτών από τις υπηρεσίες του ΕΣΥ. Ήδη έχει κυκλοφορήσει μια εγκύκλιος βάσει της οποίας οι πολίτες για να εξεταστούν στα Κέντρα Υγείας θα πρέπει να πληρώνουν 3 ευρώ και αυτό το μέτρο θα επεκταθεί και στις εφημερίες ενώ ο ΟΠΑΔ δεν πληρώνει για 200 εξετάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες να γίνουν όταν τις έχει ανάγκη ο πολίτης. Είμαστε αντίθετοι στο φακελάκι αλλά είμαστε και αντίθετοι στον αποκλεισμό των πολιτών από στο ΕΣΥ», πρόσθεσε ο κ. Πλωμαρίτης

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Τι τρώμε άραγε???


Έξι μήνες άθικτο παρέμεινε ένα γεύμα Happy Meal των ταχυφαγείων McDonald's ύστερα από έρευνα μιας φωτογράφου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Daily Mail.
Καθημερινά και για μισό χρόνο η φωτογράφος Sally Davies τραβούσε φωτογραφίες το συγκεκριμένο παιδικό γεύμα που αποτελείται από πατάτες και burger χωρίς να έχει διαπιστωθεί κανένα σημείο σήψης.

Η ίδια επισήμανε πως τα σκυλιά της όσο διάστημα έκανε την έρευνα δεν άγγιξαν ούτε μπήκαν στον πειρασμό να φάνε μια μπουκιά από το Happy Meal.

"Αγόρασα το γεύμα στις 10 Απριλίου και το έφερα στο σπίτι ώστε να δω πόσο θα κρατήσει. Επέλεξα τη συγκεκριμένη εταιρεία ταχυφαγείων καθώς ήταν κοντά στο διαμέρισμά μου. Το πρώτο που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι το γεύμα δε μύριζε καθόλου και τη δεύτερη μέρα τα σκυλιά μου έπαψαν να το περιτριγυρίζουν", είπε η φωτογράφος στην αγγλική εφημερίδα.

Και ενώ περίμενε πως σε λίγες μέρες το φαγητό θα είχε αρχίσει να αποσυντίθενται τελικά κάτι τέτοιο δε συνέβη προκαλώντας της μεγάλη έκπληξη.

"Όταν πέρασαν δύο εβδομάδες διαπίστωσα ότι κάτι παράξενο συμβαίνει με το γεύμα. Οι πατάτες είχαν συρρικνωθεί ελάχιστα όπως και το burger ωστόσο τίποτα άλλο δεν άλλαξε. Μετά από έξι μήνες το φαγητό είναι πλαστικό στην αφή και έχει λάμψη ακρυλικού. Η μόνη διαφορά ήταν πως είχε σκληρύνει σαν πέτρα", πρόσθεσε η κ. Davies.

"Δεν βλέπω το πείραμα ως τρομακτικό αλλά σα διασκέδαση. Μολαταύτα, θα φοβόμουν αν δεν ήμουν χορτοφάγος", κατέληξε.

Από την πλευρά της, η εταιρία μέσω της εκπροσώπου Danya Proud είπε "Δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ξενόφερτη άποψη και εντελώς λανθασμένη".

Φωτογραφία: Daily Mail

Δείτε το άρθρο:http://www.dailymail.co.uk/news/article-1319562/McDonalds-Happy-Meal-bought-months-ago-shows-sign-mould.html?ito=feeds-newsxml

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

«Το Νησί» έρχεται στο MEGA


Από την Δευτέρα (11/10) και κάθε Δευτέρα στις 21.50 το MEGA θα μας μεταφέρει στο «Νησί», την φιλόδοξη παραγωγή που στοχεύει να κερδίσει τηλεθεατές και ειδικούς.
Περίληψη : Λονδίνο, σήμερα: η νεαρή Αλέξις ξεκινά από το Λονδίνο για την Κρήτη, αναζητώντας τις ρίζες της, αυτές που πεισματικά αρνείται να της αποκαλύψει η Ελληνίδα μητέρα της, η Σοφία. Με οδηγό μια φωτογραφία, που χρόνια είχε η μητέρα της καλά κρυμμένη, φτάνει στο τουριστικό χωριό της Πλάκας, απέναντι από το νησί της Σπιναλόγκας. Η ηλικιωμένη Φωτεινή αναλαμβάνει να την οδηγήσει στο παρελθόν της.

Πλάκα 1939: η Ελένη, ο Γιώργης και οι δυο κόρες τους ζουν στο φτωχικό ψαροχώρι της Πλάκας που σκιάζεται από τον ξερόβραχο της Σπιναλόγκας, το νησί των λεπρών. Ο Γιώργης μεταφέρει τους καταδικασμένους λεπρούς στον τόπο της τελευταίας τους κατοικίας. Παρά τη σκιά του θανάτου, στην Πλάκα η ζωή κυλά ήρεμα. 'Ωσπου μια μέρα...

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Πρωταγωνιστούν: Στέλιος Μάινας (Γιώργης Πετράκης), Κατερίνα Λέχου (Ελένη Πετράκη), Γιούλικα Σκαφιδά (Μαρία Πετράκη), Ευγενία Δημητροπούλου ('Αννα Πετράκη/Αλέξις Φίλντιγκ), Μαρία Πρωτόπαππα (Ευγενία Καπετανάκη), Ντίνα Μιχαηλίδη (Σαβίνα Αγγελοπούλου), Γρηγόρης Ορφανουδάκης (Παύλος Αγγελόπουλος), 'Ολγα Δαμάνη (Φωτεινή Αγγελοπούλου σε μεγάλη ηλικία), Λευτέρης Μποτονάκης (Στέφανος σε μεγάλη ηλικία), Δημήτρης Ξανθόπουλος (Βασίλης Καπετανάκης), Αντιγόνη Αλικάκου (Χαρίκλεια), Ράσμι Σούκουλη (Στέλλα)Guest star : Φιλαρέτη Κομνηνού (Σοφία Φίλντιγκ). Συμμετέχει ο Dan Stevens (Ed).

Guest star φιλική συμμετοχή: Ian Hislop.Συμμετέχουν: Μανώλης Κωνσταντακάκης Καφετζής στην Πλάκα), Κλειώ Φανουράκη (Φρόσω Μανουσάκη), Μανόλης Μακράκης (Παπα-Λουκάς), Μαρία Τσισμενάκη (Κατερίνα Λεμονιά), Σόλωνας Κατσικανδαράκης (Σωτήρης Λεμονιάς), Αντύπας Νταμοτζίδης (Αντώνης Αγγελόπουλος).

Kαι τα παιδιά: Μάνος Τσαγκαράκης (Δημήτρης Λεμονιάς), Αναστασία Τσιλιμπίου (Μαρία Πετράκη), Ιφιγένεια Τζόλα ('Αννα Πετράκη), Ρενέ Τζόλα (Φωτεινή Αγγελοπούλου), Ορφέας Φιλιππάκης (Μανωλιός) Και οι: Γιώργος Μαυροειδής, Δανάη Ορφανού, Κώστας Μεταξάκης, Βρεττός Μυλωνάς, Κωστής Λυράκης, Μανώλης Χρονάκης, Εβελίνα Κουτουλάκη

Σενάριο: Μιρέλλα Παπαοικονόμου

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης

Εκτέλεση παραγωγής: TVE (Τηλεοπτικαί Επιχειρήσεις Α.Β.Ε.Ε.)

Ηρθε το νέο jailbreak για το IOS 4.1 - iphone


Μέχρι να κυκλοφορήσει το limera1n σε stable version σας προτείνουμε να μην το χρησιμοποιήσετε και να περιμένετε να σταθεροποιηθεί η “απόδοση” του.

Τα περισσότερα μέλη του forum που έχουν δοκιμάσει το limera1n δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, ωστόσο είναι προτιμότερο να περιμένουμε λίγο ακόμα μέχρι να διατεθεί μία σταθερή έκδοση.

Φυσικά, πολλοί από εσάς δεν θα ακολουθήσετε την συμβουλή μας :-) Για όλους εσάς, τους ανυπόμονους:

Απαραίτητες πληροφορίες:

* Οι υποστηριζόμενες συσκευές είναι: iPhone 3GS, iPod Touch 3G, iPad, iPhone 4, iPod Touch 4G.
* Τα υποστηριζόμενα firmware είναι από το iOS 4.0 εώς και το iOS 4.1. Δεν υποστηρίζονται τα beta firmware.
* Το limera1n είναι jailbreak tool και όχι unlock tool.
* Οι χρήστες με locked συσκευές θα πρέπει να μείνουν μακρυά από το limera1n και να περιμένουν το νέο PwnageTool της dev Team.

1. Κατεβάζετε το limera1n.exe από http://limera1n.com/ και το ανοίγετε.

2. Συνδέετε τη συσκευή σας στο PC και επιλέγετε το κουμπί “make it ra1n”.

3. Η συσκευή θα μπει σε Recovery Mode και εσείς θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες στην οθόνη του υπολογιστή σας για να την βάλετε σε DFU Mode.

4. Μόλις τελειώσει η διαδικασία θα εμφανιστεί το μύνημα “Done” και στη συνέχεια θα εμφανιστεί το εικονίδιο του limera1n στην οθόνη της συσκευής.

5. Ανοίξτε την εφαρμογή limera1n, επιλέξτε το Cydia και πατήστε “Install” (επάνω δεξιά). Αυτό ήταν.

6. Αν δεν εμφανιστεί το Cydia στην οθόνη της συσκευής απλά κάντε ένα Reboot τη συσκευή.

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

BURIED ...ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ




Ένας άντρας ξυπνάει βρίσκοντας τον εαυτό του μέσα σε ένα φέρετρο, θαμμένο κάτω από την γη. Χωρίς να ξέρει πως και γιατί βρέθηκε εκεί, προσπαθεί να ελέγξει την απόγνωσή του και να ανακαλύψει τις δυνατότητες του, κάποιον τρόπο που θα τον βοηθήσει να βγει από εκεί μέσα ζωντανός. Ένας zippo και ένα κινητό τηλέφωνο του δίνουν την ευκαιρία που ζητούσε και την ελπίδα ότι αυτή η περιπέτεια ίσως έχει αίσιο τέλος...
Βοήθεια, βοήθεια... Αυτό ζητάει ο Ryan Reynolds καθ' όλη την διάρκεια του «Buried», σε μια αγωνιώδη κραυγή και προσπάθεια να διατηρήσει τα πιστεύω του και τις εικόνες της ζωής του. Όταν όμως βρίσκεσαι θαμμένος σε μια παλιά κάσα και με δυσκολία μπορείς να κουνηθείς, πρέπει δυστυχώς να εναποθέσεις τις ελπίδες σου σε άλλους. Σε ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα πως είναι να βρίσκεσαι σε αυτήν την κατάσταση, ανθρώπους που για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους, δεν διστάζουν να πουν ψέματα και να παραπλανήσουν το θύμα.
Σε μια εξαίρετη εφαρμογή του σασπένς και μια αληθοφανή αναπαράσταση ενός κλειστοφοβικού εφιάλτη, ο Rodrigo Cortes με τα διαπεραστικά πλάνα του, ο Chris Sparling με το ανατριχιαστικά λεπτομερές σενάριο του και ο Ryan Reynolds με την καθηλωτική ερμηνεία του, υπογράφουν ένα πραγματικό θρίλερ που σου παίρνει την ανάσα και την μεταφέρει μέσα στο σκηνικό της ταινίας. Εκεί που ο ήρωας δεν έχει οξυγόνο, βαριανασαίνει και έχει συγχρόνως την υποχρέωση στον εαυτό του, να μείνει νηφάλιος και να μπορέσει να ξεκλειδώσει τις μηχανορραφίες των έξω.
Πραγματικά, όταν είδαμε το trailer περιμέναμε να είναι καλό το φιλμ του Rodrigo Cortes, αλλά όχι τόσο καλό. Δεν είναι μόνο οι εναλλαγές των συναισθημάτων, του φωτισμού και ότι δεν σε αφήνει λεπτό να ησυχάσεις κατά την διάρκεια του, αλλά ότι δεν σε αφήνει να ηρεμήσεις και αρκετή ώρα μετά το τέλος του...

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

51o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


3 - 12 Δεκεμβρίου 2010
To καθιερωμένο ραντεβού της μεγαλύτερης κινηματογραφικής γιορτής με το κοινό, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί φέτος τον Δεκέμβριο.

Η αυλαία του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα ανοίξει στις 3 Δεκεμβρίου 2010, μεταμορφώνοντας για δέκα ημέρες την πόλη της Θεσσαλονίκης σε έναν τόπο ανακάλυψης των πρωτοποριακών κινηματογραφικών τάσεων, αλλά και ένα σημείο διάδρασης και επικοινωνίας, σε μια νεανική κυψέλη ζωής και δημιουργικής συναναστροφής.

Το κινηματογραφικό δεκαήμερο θα περιλαμβάνει προβολές ταινιών από όλο τον κόσμο, σημαντικούς προσκεκλημένους της σύγχρονης κινηματογραφικής σκηνής, αφιερώματα, masterclasses, ανοιχτές συζητήσεις και παράλληλες εκδηλώσεις.

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

PES 2011: Κυκλοφόρησε και ήρθε να κάνει τη διαφορά!


Μόλις κυκλοφόρησε στα καταστήματα το απόλυτο ποδοσφαιρικό simulation Pro Evolution Soccer 2011 για PlayStation 3, Χbox 360 και PC. Οι υπόλοιπες κονσόλες θα ακολουθήσουν στα μέσα Οκτωβρίου. H σειρά PES έχει θεωρηθεί από καιρό ότι προσφέρει απίστευτο ρεαλισμό και πλήρη έλεγχο, αλλά το PES 2011 την αναζωογονεί με την πιο προηγμένη εξέλιξη με προσθήκες gameplay, εναλλακτικών δυνατοτήτων ελέγχου, και animations και την ενσωμάτωση των εξελίξεων στα ποδοσφαιρικά θέματα της πραγματικής ζωής.
Στο ελληνικό Pro Evolution Soccer 2011 θα βρείτε και δωρεάν κουπόνι συμμετοχής στο PES League 2011, το Πανελλήνιο Pepsi Max Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί σε 8 πόλεις σε όλη την Ελλάδα και θα μοιράσει πλούσια δώρα και ταξίδι στην Ευρώπη για τους τελικούς.

ΟΤΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες ο νόμος τηρείται κατά γράμμα και ισχύει για όλους.
Στη φωτογραφία ο οδηγός ήταν μάλλον Έλληνας.

ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΑΝΤΡΑ

ΧΙΤΛΕΡ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ

Έναντι του ποσού των 164.800 δολαρίων πουλήθηκε η συλλογή με 16 υδατογραφίες του Αδόλφου Χίτλερ σε δημοπρασία στη Βρετανία. Τα έργα αγοράστηκαν από Κινέζους, Ινδούς και Ρώσους.


"Αυτό δείχνει ότι δεν έχει σχέση με κάποια εμμονή με τους Ναζί, ή ότι οι νεο-ναζί έκαναν την αγορά αυτή. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στις χώρες αυτές και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με πολλά χρήματα για να επενδύσουν. Θεωρούν όλα αυτά τα έργα ως επένδυση", είπε ο  Ρίτσαρντ Γουέστγουντ-Μπρούκς του οίκου δημοπρασιών Mullock.

Το 1908 φτιάχτηκαν οι υδατογραφίες από τον Αδόλφο Χίτλερ, την περίοδο που ήταν ένας φτωχός καλλιτέχνης και είχε απορριφθεί δύο φορές από την Ακαδημία Τέχνης της Βιέννης.

Μια υδατογραφία που απεικόνιζε  ένα τοπίο στην πλαγιά ενός λόφου με ένα ρουστίκ κτίριο πουλήθηκε έναντι 10.000 στερλινών. Ωστόσο, ένα κουταλάκι του καφέ έμεινε απούλητο σε αντίθεση με ένα μαχαίρι για τα ψάρια που δόθηκε αντί 900 στερλινών.

18.000 στερλίνες "έπιασε" αντίγραφο του βιβλίου Mein Kampf γραμμένο από τον ίδιο με  υπογραφή και αφιέρωση.

"Ήταν ζωγράφος δεύτερης κατηγορίας. Απλώς δεν ήταν αρκετά καλός...ιδίως όταν σχεδίαζε ανθρώπους, η προοπτική ήταν τελείως λάθος. Όλα του τα θέματα ήταν ειρηνικά, χωρίς εξαίρεση, δεν υπάρχουν στρατιωτικά η βίαια θέματα", κατέληξε ο κ. Μπρουκς.

ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΟΛΟ

Ένα ακόμη δημοσίευμα έρχεται να «βάλει φωτιά» στην θεωρητικά τουλάχιστον ήρεμη ζωή της βασιλικής οικογένειας στην Μεγάλη Βρετανία.


Αυτή τη φορά πρόκειται για το εξώφυλλο του περιοδικού Globe, σύμφωνα με το οποίο, ο πρίγκιπας Κάρολος, όχι μόνον έχει ερωτικές σχέσεις με άτομα του ίδιου φύλου, αλλά υποστηρίζει ότι ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου είχε στο παρελθόν τρεις άνδρες εραστές, μεταξύ των οποίων και ένας υπηρέτης του Μπάκινγκχαμ!
Το περιοδικό επικαλείται την ίδια την σύζυγο του Καρόλου. «Η Καμίλα εκθέτει την διπλή ζωή του. Ο πρίγκιπας Κάρολος είναι γκέι», αναφέρει το εξώφυλλο του περιοδικού «Globe», που κάνει λόγο για τους τρεις εραστές του, επικαλούμενο «ομολογία» της συντρόφου του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Καμίλα δήλωσε απερίφραστα πως ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου είναι γκέι, ενώ ο γάμος του τόσο με την ίδια την Καμίλα, όσο και με την Νταϊάνα, έγιναν απλά για να ρίξει «στάχτη στα μάτια» του κόσμου και να αποπροσανατολίζουν εντελώς την κοινή γνώμη.
Μάλιστα, το περιοδικό αποδίδει στην ομοφυλοφιλία του πρίγκιπα τις εξωσυζυγικές σχέσεις της Νταϊάνα, ενώ η...μπάλα παίρνει τα παειρσσότερα μέλη της οικογένειας, «φωτογραφίζοντας» τον πρίγκιπα!
Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που οι σεξουαλικές επιλογές του Καρόλου απασχολούν τα βρετανικά έντυπα. Ο μεγαλύτερος σάλος δημιουργήθηκε το 2003, όταν πρώην μπάτλερ του Μπάκινγχαμ υποστήριξε ότι είχε γίνει μάρτυρας ενός «άσεμνου επεισοδίου» στο οποίο συμμετείχε και μέλος της βασιλικής οικογένειας…
Προς το παρόν τα ανάκτορα δεν έχουν προβεί σε κανένα σχόλιο. Και ούτε πρόκειται δηλαδή…