Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΧΙΤΛΕΡ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ

Έναντι του ποσού των 164.800 δολαρίων πουλήθηκε η συλλογή με 16 υδατογραφίες του Αδόλφου Χίτλερ σε δημοπρασία στη Βρετανία. Τα έργα αγοράστηκαν από Κινέζους, Ινδούς και Ρώσους.


"Αυτό δείχνει ότι δεν έχει σχέση με κάποια εμμονή με τους Ναζί, ή ότι οι νεο-ναζί έκαναν την αγορά αυτή. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στις χώρες αυτές και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με πολλά χρήματα για να επενδύσουν. Θεωρούν όλα αυτά τα έργα ως επένδυση", είπε ο  Ρίτσαρντ Γουέστγουντ-Μπρούκς του οίκου δημοπρασιών Mullock.

Το 1908 φτιάχτηκαν οι υδατογραφίες από τον Αδόλφο Χίτλερ, την περίοδο που ήταν ένας φτωχός καλλιτέχνης και είχε απορριφθεί δύο φορές από την Ακαδημία Τέχνης της Βιέννης.

Μια υδατογραφία που απεικόνιζε  ένα τοπίο στην πλαγιά ενός λόφου με ένα ρουστίκ κτίριο πουλήθηκε έναντι 10.000 στερλινών. Ωστόσο, ένα κουταλάκι του καφέ έμεινε απούλητο σε αντίθεση με ένα μαχαίρι για τα ψάρια που δόθηκε αντί 900 στερλινών.

18.000 στερλίνες "έπιασε" αντίγραφο του βιβλίου Mein Kampf γραμμένο από τον ίδιο με  υπογραφή και αφιέρωση.

"Ήταν ζωγράφος δεύτερης κατηγορίας. Απλώς δεν ήταν αρκετά καλός...ιδίως όταν σχεδίαζε ανθρώπους, η προοπτική ήταν τελείως λάθος. Όλα του τα θέματα ήταν ειρηνικά, χωρίς εξαίρεση, δεν υπάρχουν στρατιωτικά η βίαια θέματα", κατέληξε ο κ. Μπρουκς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου